З метою більш якісної підготовки до майбутніх конкурсів фахової майстерності або Всеукраїнських, регіональних та обласних олімпіад зі спецпредметів, педагоги області вирішили створити єдину базу тестів зі спецпредметів за держстандартами "Кухар" та "Кондитер" 3, 4, 5 розрядів. Створені тести планується використовувати також під час поточного оцінювання рівня компетентності учнів та під час проведення внутрішньоучилищних олімпіад й предметних тижнів.
З метою вдосконалення навчально-виробничого процесу та виконання рішення обласної секції педагогів напряму громадського харчування ПТНЗ Рівненської області, від 26.02.2015 року, одинадцять навчальних закладів області прийняли участь в обговоренні зразка технологічної карти на страву котлета «Марічка» та надали свої письмові пропозиції щодо відповідності технологічної карти до навчально-виробничих потреб саме їх закладу.
26 лютого 2015 року на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області відбулося засідання обласної методичної секції педагогів напряму громадського харчування на тему: «Організація та проведення конкурсів фахової майстерності: проблеми, пошук, поради».