26 лютого 2015 року на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області відбулося засідання обласної методичної секції педагогів напряму громадського харчування на тему: «Організація та проведення конкурсів фахової майстерності: проблеми, пошук, поради».
В роботі секції прийняли участь педагогічні працівники з одинадцяти навчальних закладів, які здійснюють професійну підготовку учнів з професій «кухар» та «кондитер».
Під час проведення секції проаналізовано проведення І-го, ІІ-го та ІІІ-го етапів «Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів системи професійно-технічної освіти за професією «Кухар»», заключний етап якого відбувався на Рівненщині у травні 2014 року.
Майстер виробничого навчання ВПУ №29 смт. Володимирець Веремчук Р.П., викладач спецдисциплін ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище» Варишнюк А.В., викладач спецдисциплін ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» Баранчук Л.О., та майстер виробничого навчання Клеванського професійного ліцею Дудинська О.О. поділилися власним досвідом з підготовки учнів до конкурсу та внесли свої пропозиції щодо подальшого покращення рівня професійної підготовки учнів з даних професій. В ході роботи майстер виробничого навчання ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» Лемех Н.В., яка підготувала переможця зазначеного конкурсу (Емірсін Мурахас – 1 місце) ознайомила присутніх з відеоматеріалами проведення конкурсу та поділилася власним досвідом роботи.
Методист НМЦ ПТО Рожкова О.Є. ознайомила присутніх з методичними матеріалами підготовленими для голів методичних комісій напряму громадського харчування.
Разом з цим, учасники визначили основні вимоги до технологічної картки, а також, обрали склад творчих груп, які будуть працювати над створенням єдиної бази тестів з професій «кухар» та «кондитер».