Конкурс проходив з 31 жовтня по 3 листопада 2016 року у м.Київ. Зі 150 учасників 25 регіонів країниРівненська область була представлена командою з 9 учасників та 9 експертів за дев’ятьма професійними компетенціями.
1-3 листопада 2016 року також відбувався ІІМіжнароднийкулінарний фестиваль «BESTCookFEST-2016» у рамках Міжнародного експофоруму ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» (м. Київ). Захід організовано громадською спілкою «Український кулінарний союз» спільно з Київським національним торговельно-економічним університетом та Сім’єю ресторанів «Козирна карта» для досвідчених фахівців ресторанного господарства і кулінарів-початківців, які прагнуть розвиватися, опановувати професійні компетентності та практичні навички, збагачувати досвід з кулінарного і кондитерського мистецтва.