Засідання пройшло цікаво та насичено, з використанням інтерактивних методів та вправ. Під час проведення секції методист НМЦ ПТО у Рівненській області Мосійчук Л.М. ознайомила присутніх педагогів із змінами та доповненнями щодо „Положення про організацію навчально-виробничого процесу у ПТНЗ“, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 10.07.2015 № 746, а також представила методику складання та оформлення авторських програм, проаналізувала підсумки проведення конкурсу методичних розробок «Навчально-методичне забезпечення предметів професійної підготовки з використанням інформаційних-комунікаційних технологій».
З метою профілактики професійного вигорання методист НМЦ ПТО у Рівненській області Середа Р.В. провела психологічний мікс «Робота в радість».
Методист НМЦ ПТО Рожкова О.Є. продемонструвала розроблений нею «Пакет комплексного методичного забезпечення з професійно-теоретичної підготовки за професією «Кондитер» 3 розряду» та запропонувала прийняти участь в його наповненні кращими матеріалами педагогів області з даної професії. Кожен з учасників секції в активній формі опрацював основні вимоги до створення комплексного методичного забезпечення з професій для свого ПТНЗ.
З питань «Організації та проведення перевірочних робіт, державної кваліфікаційної атестації з професій «Кухар» та «Кондитер»» поділилися своїм досвідом викладач спецдисциплін ДПТНЗ «Острозьке вище професійне училище» Варишнюк А.В. та майстер виробничого навчання ВПУ № 24 м.Корець Вознюк В.В.
Своїм досвідом з питання створення та використання електронних презентацій і відеороликів під час проведення занять поділилися викладач спецдисциплін ВПУ № 29 смт.Володимирець Сичевський Ю.В. та майстер виробничого навчання ВПУ № 22 м.Сарни Сущик Н.В.
Викладач спецдисциплін ВПУ № 22 м.Сарни Радько Л.П. та методист НМЦ ПТО Рожкова О.Є. зацікавили та запропонували всім присутнім взяти участь в створенні спільного проекту «Історія та сучасність поліської кухні».
|